top of page

CM staakt de terugbetaling van podologische zolen op 31/12/2018

Podologie en terugbetaling

Tot nog toe zijn podologische behandelingen en terugbetalingen nog niet de beste combinatie geweest. Groot was onze vreugde wanneer we vorig jaar vernamen dat ziekenfonds CM zich engageerde om vanaf 1 januari 2018 een terugbetaling te voorzien op onze zolen. Jammer genoeg komt dit reeds na een jaar tot zijn einde.

Ziekenfonds CM zit met regionale verschillen wat betreft terugbetalingen en premies doorheen Vlaanderen. Hier willen ze vanaf. Om deze reden schrappen ze een heel aantal terugbetalingen om doorheen Vlaanderen overal hetzelfde terug te betalen.

Geen terugbetaling vanaf 1 januari 2019

Vanaf 1 januari wordt deze terugbetaling dus geschrapt, wat natuurlijk wel zeer jammer is, slechts een jaar na de invoering hiervan. Ongeacht het goede werk van onze beroepsverenigingen zetten we hiermee een stap terug naar achteren. Jammer genoeg hebben wij hier niet veel invloed op. De terugbetaling die geschrapt worden treffen vooral onze zooltherapie. De podologische zorg met betrekking tot Diabetes Type 2 blijft gewoon bestaan.

Geen terugbetaling = Mindere dienstverlening?

In tegendeel!! Als podoloog wil ik op dit nieuws een krachtig signaal geven. Over de afgelopen 2 jaar heb ik zeer veel bijscholingen gedaan , en dus bijgevolg veel extra kennis opgedaan. Door deze extra kennis merk ik regelmatig dat ik tijdens een biomechanische analyse van normaal een uur niet meer toekom met deze tijd. Dat wil zeggen dat in de toekomst de standaard tijd voor een podologisch onderzoek zal uitgebreid worden, om extra en nog beter te kunnen testen. Dit wordt gedaan om nog preciezer en beter werk te kunnen afleveren. In tegenstelling tot de terugbetaling waarmee een stap achteruit gedaan wordt, zal dit nog een extra stap vooruit zijn, om een nog beter resultaat te krijgen voor de patiënten die langskomen met klachten.

Klachten aan het onderste lidmaat en toch nog een terugbetaling krijgen?

De terugbetaling van podologische zolen geldt voor alle zolen die vervaardigd worden tot en met 31/12/2018. Dat wil zeggen dat je nog tot het einde van het jaar de kans hebt om een afspraak te maken en langs te komen, zodat indien nodig je van dit voordeel alsnog kan genieten.

Let op! Voor een terugbetaling te kunnen genieten van de CM betreffende zolen heb je een voorschrift van een arts nodig, en mag je de afgelopen 2 jaar geen tegemoetkoming gehad hebben voor zooltherapie. Maak nog snel je afspraak om alsnog van de terugbetaling te genieten!!

(Geen plaatsje in de online agenda dat voor jou past? Geef een seintje via de contactpagina of bel op 0478 24 77 42 (Op maandag-woensdag-vrijdag)

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page