top of page

5 Dingen die elke vrouw moet weten over het dragen van hoge hakken

Volgens een Amerikaans onderzoek uit 2014 bezit de gemiddelde vrouw 9 paar (hoge) hakken. In datzelfde onderzoek bekende 71% van de vrouwen dat het dragen van deze hakken hen pijn bezorgde. Dit feit plaatst het dragen van hakken afgescheiden op nummer 1 als oorzaak van voetpijn bij vrouwen.

1. De hoogte van de hak is zeer belangrijk

Voeten bevatten zeer veel zenuwuiteinden. Doordat er zoveel in de voet zitten, is de voet gevoelig. Wanneer de voet in onnatuurlijke posities gedwongen wordt, gaat dit dus onvermijdelijke problemen met zich meebrengen. Een hak van 2,5 cm zorgt voor ervoor dat de voorvoet maar liefst 22% van het lichaamsgewicht moet dragen. Een hak van 5 cm zorgt voor 57% terwijl een hak van 7,5 cm zorgt voor maar liefst 76% van het lichaamsgewicht dat gedragen moet worden door de voorvoet. Een enorme belasting dus. Hakken zorgen na verloop van tijd voor verkorting van de Achillespees en afname van het beschermende fat pad onder de bal van de voet.

2. Size does matter!!

Wanneer je toch beslist voor hakken te gaan, koop ze dan in de juiste maat. Een studie toont aan dat tot 88% van de vrouwen een verkeerde schoenmaat draagt, tot wel 1,5 cm te klein. Te kleine schoenen kunnen nagel- en huidproblemen geven en spierverkortingen veroorzaken. Te grote schoenen kunnen dan weer zorgen voor blaren en andere problemen.

Tip: Koop schoenen op het einde van de dag. De voeten hebben de neiging naar het einde van de dag lichtjes te zwellen. Als je ze dan koopt, zullen de schoenen zeker passen.

3. Ook voeten worden moe!

Als je dan toch hakken draagt, draag ze dan zeker niet langer dan 4 uur. Je voeten raken immers snel vermoeid. Moet je veel stappen, draag dan schoenen met demping, stevigheid en comfort. Zo raken de voeten minder snel vermoeid.

4. Je doet niet alleen je voeten een marteling aan

Sommigen dragen hakken om groter te zijn, terwijl anderen ze dragen om elegant over te komen. Frequent hakken dragen kan echter zorgen voor veranderingen van de anatomie en de houding van het lichaam met allerlei gevolgen . Misschien ze toch niet zo frequent dragen?

5. Stretching is zeer belangrijk!

Wil je nog steeds hakken dragen? Draag dan ook zorg voor de rest van je lichaam. Stretch regelmatig de kuitspieren en het voetgewelf (rollen met een tennisbal terwijl je stevig duwt met de voet op de bal).

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page