Zoeken
  • Ruben

Wie het schoentje past, trekke het aan!

Voorbeeld vanuit de praktijk.

Een dame komt op consult wegens sterke pijnen aan de dikke tenen van de voeten. Eerdere consulten bij huisarts, dermatoloog en medische beeldvorming gaven geen mogelijke oorzaken van de pijn.

Ik kreeg de hulpvraag, maak voor mij een zool , want deze pijn kan ik niet meer aan. Bij inspectie en onderzoek van de tenen was er behalve roodheid ook niks bijzonders te zien. Geen ingegroeide nagels, geen zwelling, helemaal niets. Totdat de schoenen in detail werden bekeken. Hier werd al heel snel de oorzaak van het probleem duidelijk. Als eerste zei ik: Van mij krijg je geen zool, want die gaat geen oorzaak oplossen. Een verbaasde blik kreeg ik terug. De schoen is gewoonweg veel te smal en te klein voor de voet. Thuistips:

1. Neem een blad papier , zet de voet erop en teken de omtrek van de voet. Je kan dan je schoen erop zetten. De vorm van de voet moet kleiner zijn dan de schoen zelf. Je kan ook het papier uitknippen en deze in de schoen steken. Het papier mag niet kreuken. 2. Als de schoen een losse binnenzool heeft, kan je deze eruit nemen. Leg deze op de grond. Je voet mag niet over de randen van je binnenzool hangen. Is dit wel zo, dan duw je jouw voet op elkaar en creëer je vroeg of laat klachten.

Vragen of opmerkingen? Zelf ook klachten? Maak nu je afspraak! https://www.voetenzool.be/maak-een-afspraak

242 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Verlof

Beste patiënten, Momenteel zijn we in verlof tot en met woensdag 30/09 Afspraken kan je zoals steeds maken via de website via volgende link: https://www.voetenzool.be/maak-een-afspraak Gemiste oproepe

Voet & Zool

Podologie Wijnen

  • w-facebook

Maandag                                                 09:00 - 21:00

Dinsdag                                                           Gesloten

Woensdag                                                       Gesloten

Donderdag                                             09:00 - 13u30

Vrijdag                                                     09:00 - 18:00

Zaterdag                                                 09:00 - 15:00

Tel.: 0478 24 77 42

Stationsstraat 11
3730 Hoeselt

© 2016 Voet & Zool